Select Page

Медитеранска исхрана – основа на здраво тело

999.00ден

Ексклузивен онлајн курс за ограничена група на кандидати (40 учесници).

Две онлајн предавања (од 2 часа) со вкупно времетрањење од 4 часа:

  1. Македонска vs. Медитеранска исхрана и расчистување на забуните околу масти и масла (20.04.21 | 18:00h – 20:00h)
  2. Болести и губење на тежина и Медитеранска исхрана во вашиот дом (27.04.21 | 18:00h – 20:00h)

Нема на залиха

Категорија:

Опис

Д-р Митов преку овој семинар, ќе им помогне на учесниците да ја разберат разликата помеѓу македонската и медитеранската исхрана, ќе се направи проценка на целокупната моментална исхрана и внес на храна, ќе се расчистат забуните околу масти и масла и ќе се направи проценка на моменталната потрошувачка на масти и масла. Ќе се зборува за болестите и губењето на тежина, како и за бројачот на калории и мерачот на масти и натриум. Медитеранска исхрана во вашиот дом, и преку практични препораки Вие ќе бидете помотивирани да започнете поздрав и поквалитетен живот.

Преку овој курс нудиме начин нa исхрана (не диета) за кој има најмногу научни докази дека е добар за здравјето, кој е препорачан кај речиси сите хронични болести, и кој не е далечен од нашата македонска кујна.

Придобивки од учество во курсот се следни:

1. Проверени научни докази – што е здрава, а што нездрава исхрана и зошто.
2. Помош во изборот на вистинскиот начин на исхрана наспроти “тренди” диета.
3. Превенција на хронични заболувања и состојби.
4. Подобро менаџирање со вишокот килограми – одржливо!
5. Инспирација и идеи за мали промени во начинот на приготвување на храна и нови рецепти.

Детали за настанот

Ден 1: April 20, 2021

Ден 2: April 27, 2021

Почеток: 18:00 CEST

Крај: 20:00 CEST

Место: Zoom